Alexcredit – одна з найбільш розкручених українських мікрофінансових організацій, яку всі знають по креативній рекламі на телебаченні. Моя співпраця з цією МФО була короткою, за весь час всього чотири рази брав кредит, але цього вистачило з головою, щоб оцінити плюси та мінуси компанії. Далі я поділюся своїм досвідом кредитування в Alexcredit.

Alexcredit

Реєстрація та подача заявки в Alexcredit

Процес реєстрації та подачі заявки досить простий, полів в анкеті порівняно небагато. Однак є дуже жирний мінус – необхідно зробити фото з паспортом в руках, що є обов'язковою вимогою для оформлення першої позики в Алекскредіт. Власне, з цієї причини я довгий час обходив дану мікрокредитну організацію стороною.

Ще один недолік – Alexcredit не працює цілодобово. Заявку можна подати в будь-який час, обробляється вона в режимі 24/7, проте гроші приходять на карту тільки в робочі години. Я перший раз брав кредит вночі, тому надходження коштів довелося чекати до ранку. При повторних зверненнях ситуація повторюється.

Чи телефонує Алекскредіт при оформленні кредиту?

В плані телефонних дзвінків Alexcredit є однією з кращих МФО України, оскільки співробітники компанії ніколи не дзвонять клієнтам. У разі прострочення звичайно варто чекати дзвінків, а у всьому іншому – не турбують. Не дзвонили при подачі заявки і не діставали своїми опитуваннями щодо якості обслуговування або нав'язливими пропозиціями з дурними питаннями, як це люблять робити багато інших організацій. А ось різні SMS-повідомлення приходили.

Програма лояльності сервісу кредитування Alexcredit

У мікрофінансовій організації діє програма лояльності для постійних клієнтів, і це велика перевага. Але, чесно кажучи, вона не дуже приваблива. Згідно з програмою лояльності Алекскредіт, чим більше у вас закритих кредитів, тим вище доступна сума наступної позики і більша знижка. Всього існує шість рівнів:

  • Початковий: 5 000, скидка 10%.
  • Бронзовий: 7 000, скидка 15%.
  • Срібний: 8 000, скидка 20%.
  • Золотий: 9 000, скидка 25%.
  • Платиновий: 10 000, скидка 30%.
  • Діамантовий: 12 000, скидка 40%.

На даний момент у мене срібний рівень після своєчасного погашення чотирьох позик. Мені пропонують оформити мікрокредит на суму 8 тисяч гривень під 1.36% в день. Тобто, якщо я візьму 8 000 гривень на 30 днів, то повертати потрібно буде 11 264 гривні. Якщо досягти останнього, діамантового рівня, тоді ставка по кредиту буде складати 1.02%.

Процентна ставка та суми мікропозик

Перший кредит у Alexcredit можна оформити на суму до 3000 гривень під 0.01% терміном на 30 днів. При другому зверненні буде доступно 5000 під 1.53%. Максимальна сума – 12 000 гривень. Процентна ставка для повторних кредитів – від 1.53% до 1.02%. Чим вище рівень, тим більша знижка і доступний кредитний ліміт.

Промокоди мікрофінансової організації Алекскредіт

А ось тут прогалина в діяльності компанії. Промо-кодів на позики в Alexcredit дуже мало. Вкрай рідко МФО надсилає їх в SMS постійним клієнтам, а в соціальних мережах публікує тільки в святкові дні, наприклад, на Різдво. Мінус ще в тому, що знижки по промокодам не сумуються з програмою лояльності.

Висновок: надійна та перевірена МФО, серед переваг якої слід відзначити перший кредит без відсотків, відсутність дзвінків, програму лояльності і порівняно низькі процентні ставки для повторних позик. Недоліками є необхідність завантаження селфі з паспортом, невелика кількість промокодів та нецілодобова видача грошей на карту.

В рейтингу мікрофінансових організацій України Alexcredit отримує оцінку 4 і зовсім трохи не дотягує до топ-5. Я перестав звертатися в цю компанію, тому що в інших МФО була можливість отримати мікрокредит під менший відсоток.