Інколи приходиш з роботи і вже нічого не хочеться. Настрій на нулі, тиск піднявся, до зарплати ще тиждень. А завтра знову йти... І починають з'являтися думки про власний бізнес. Причому все частіше і частіше. Що ж зупиняє? Поняття про ведення своєї справи є. Хобі улюблене є. Але немає стартового капіталу. І саме він стає тією жирною крапкою, яка не дає розкритися творчому потенціалу.

Хтось вважає за краще ходити на ненависну роботу і чекати слушної нагоди, а інші беруть ініціативу в свої руки і змінюють своє життя на 360 градусів. Де ж взяти гроші для старту – спробуємо розібратися далі і запропонуємо нетривіальний, хоч і трохи авантюрний варіант.

Способи отримання стартового капіталу для малого бізнесу

1.Накопити гроші для старту. Мабуть, найкращий варіант. Але при цьому способі є маса недоліків. І найбільший з них – це втрачений час. Під час накопичення коштів вже можна було б і зрушити вперед, а так доведеться починати лише через роки. Або поки накопив – бажання займатися своєю справою пропаде.

2.Позичити у близьких. Необхідну суму коштів для старту бізнесу можуть позичити родичі або друзі. Тільки не у всіх є знайомі без кредитів і власних боргів. Та й багато хто вважає цей варіант небезпечним для відносин: не кожна сім'я або друзі проходять випробування грошима.

3.Оформити кредит у банку. Хоча в умовах сучасних реалій банки не поспішають видавати кредити без застав і поручителів. Також грає велику роль кредитна історія, і якщо в минулому були проблеми з погашенням, то розраховувати на кредит у банку не варто.

4.Взяти позику без відсотків у МФО. Цей спосіб може здатися комусь фантастичним і нереальним, навіть дурним. Але варто до нього уважніше придивитися, зважити всі плюси і мінуси, і як виявиться, що цей варіант – не такий вже й поганий, при цьому доступний кожному.

Безвідсоткові кредити в МФО як стартовий капітал

Мікрокредитування стало особливо популярним у 2019 році. Ще декілька років тому його не сприймали серйозно, а сьогодні до нього звертаються в різних життєвих ситуаціях. Поява великої кількості фінансових організацій створює гарні умови для позичальників, так як, конкуруючи між собою, компанії змушені вдосконалювати свій сервіс і придумувати акції, серед яких перша позика під 0%.

Більше 20 МФО в Україні залучають нових клієнтів мікрокредитами без відсотків. Такий кредит можна отримати лише один раз в кожній компанії, яка має таку спеціальну пропозицію. Видають до 25 000 гривень терміном до 30 днів. Використовуючи діючу схему, описану нижче, можна взяти кредит без відсотків на півроку.

І ось який варіант можна придумати, якщо потрібен стартовий капітал на 4-6 місяців. Оформлюємо безвідсотковий мікрокредит в МФО на місяць, а потім, коли приходить час повертати кошти, береться такий же кредит в іншій організації для погашення попереднього мікрокредиту. І якщо позики будуть повертатися вчасно, то можна таким методом півроку або навіть більше користуватися грошима.

Витрати будуть мінімальними. Так як видавати позики під 0% заборонено законом, МФО встановлюють символічну ставку 0.01%. Відсотки просто смішні: можна користуватися сумою в 10 000 гривень цілий місяць і заплатити всього 30 гривень відсотків. Тобто місячні витрати складатимуть лише 30 гривень.

Таким чином, використовуючи вищевказані методи можна легко знайти стартовий капітал для свого бізнесу, і при цьому мінімізувати свої витрати. У вас буде чимало часу для того, щоб поставити на ноги свою справу і віддати мікрокредит.

Безумовно, кредит в МФО (навіть безвідсотковий) не всім здасться відмінним варіантом для отримання стартового капіталу, але якщо інших варіантів просто немає, тоді потрібно розумно підійти до цього способу. Якщо все грамотно розрахувати і зважити, то може виявитися, що чекати відкриття свого бізнесу не доведеться дуже довго. Ідеальний момент іноді ближче, ніж очікуєш. А якщо чекати його занадто довго, то він може ніколи не настати ...