Оформлення кредиту в МФО є простим і швидким способом отримати в борг бажану суму грошей без необхідності звертатися за фінансовою підтримкою до родичів чи знайомих. Однак бувають випадки, коли не вдається своєчасно погасити позику. В такому разі можна скористатися пролонгацією кредиту. Що це таке? Ця послуга від мікрофінансових організацій дозволяє продовжити строки дії кредитних угод на певні проміжки часу, аби позичальники мали змогу уникнути негативних наслідків у зв'язку з відсутністю можливості вчасно оплатити заборгованість.

Пролонгація кредиту

Майже всі сервіси онлайн кредитування України мають опцію пролонгації кредитних договорів, якою можуть скористатися клієнти, коли виникають труднощі зі сплатою боргу. Зазвичай позичальники використовують цю послугу в таких випадках:

  • Затримка заробітної плати;
  • Необхідність закрити інші позики;
  • Форс-мажорні обставини.
Якщо ви «пролонгували кредит», це означає, що строк дії кредитної угоди продовжено, але при цьому вам не загрожують штрафні санкції. Таким чином, пролонгована позика – це раніше оформлений кредит, строк користування яким було продовжено за взаємної згоди фінансової організації і позичальника.

Пролонгація кредитної угоди передбачає продовження мікропозики без небажаних для позичальників наслідків – штрафів, пеней, погіршення кредитної історії тощо. Скориставшись цією послугою, ви повинні будете заплатити тільки відсотки за користування кредитними грошима. Натомість тіло кредиту ви зможете сплатити після завершення строку пролонгації. Подовження онлайн кредиту має чимало переваг:

  1. Не треба терміново шукати гроші на сплату заборгованості у випадку виникнення складного життєвого становища;
  2. Відсутні штрафні санкції, пені, записи про прострочення в УБКІ;
  3. Можливість зберегти позитивну кредитну історію;
  4. Не виникнуть проблеми із колекторською службою чи судовим позовом.

Онлайн кредити із можливістю пролонгації – це зручна та доступна послуга від МФО. Позичальники не повинні вказувати причину продовження своїх мікрокредитів чи надавати якісь довідки. Для активації цієї опції потрібно оплатити лише відсотки за період користування позикою.

Пролонгація позики: умови продовження дії кредитного договору

Продовження позики є досить популярною послугою, що дає змогу збільшити строк користування кредитними коштами і уникнути потенційних штрафних санкцій. Підключивши цю послугу, позичальники переносять дати погашення заборгованості на певний період, який кожна мікрофінансова організація встановлює індивідуально. Зазвичай подовжити мікрокредит можна на термін від 1 до 30 днів, але бувають винятки.

Як пролонгувати свій кредит? Спочатку вам необхідно сплатити відсотки за фактичний час користування позиковими коштами. Це можна здійснити такими способами:

  • На офіційному сайті або через мобільний додаток МФО, використовуючи банківську картку в режимі 24/7;
  • Скориставшись одним із терміналів самообслуговування (IBOX, EasyPay, Приватбанк тощо);
  • Через інтернет-банкінг свого банку, переказавши потрібну суму на баланс кредитора.

Найзручніший і найшвидший спосіб оплати кредиту – це перший, тобто на сайті мікрофінансової організації або через офіційний додаток компанії, якщо такий є. Ми рекомендуємо саме цей варіант. Після сплати потрібної суми позичальники підписують додаткові угоди до чинних договорів і строк дії позики продовжується. Обираючи МФО для оформлення кредиту, слід відразу уточнити, чи є можливість пролонгації, адже жодна людина не застрахована від можливих форс-мажорних обставин.

Скільки разів можна скористатися пролонгацією в МФО?

Скільки разів позичальник може пролонгувати кредитну угоду? Більшість українських МФО дозволяють продовжувати строк дії кредитної угоди необмежену кількість разів. Розмір боргу при цьому не зазнаватиме змін. Потрібно лише підтвердити онлайн у особистому кабінеті строк продовження угоди та підписати додатковий договір. Активувати послугу пролонгації ви зможете будь-коли. У деяких мікрофінансових організаціях передбачено автоматичну пролонгацію кредитного договору. Це означає, що позичальники отримують активацію цієї послуги в автоматичному режимі.

Пролонгація і реструктуризація позики — у чому відмінність?

Пролонгація кредитної угоди дає можливість подовжити термін кредитування і уникнути прострочення та небажаних наслідків. Якщо позичальники вчасно не повертають чи не продовжують свої кредити, настає прострочення, і підключити функцію пролонгації вже не вдасться. На цьому етапі кредитори можуть запропонувати позичальникам реструктуризацію кредитів, тобто розбиття заборгованості на кілька частин та можливість погашати борг поступово.

Таку послугу надають не всі українські МФО, однак при появі фінансових проблем позичальники можуть в індивідуальному порядку спробувати домовитись із кредиторами щодо реструктуризації. Щоб завжди бути в курсі потенційних наслідків затримок платежів, треба уважно перечитувати кредитні договори перед їх укладенням. Пам'ятайте, що прострочення негативно відображаються на кредитній історії.

Як пролонгувати онлайн кредит в МФО?

Для того, аби підключити подовження позики, треба зайти в свій особистий кабінет, клікнути на «Продовження кредиту» та підписати додатковий договір до наявної кредитної угоди. Заплатити потрібну суму (відсотки) для активації послуги пролонгації ви зможете так само через особистий кабінет або скориставшись іншими методами оплати. Зверніть увагу, що МФО може відмовити в пролонгації, але таке трапляється вкрай рідко.

Отже, пролонгація мікропозик є затребуваною послугою, яка дає змогу позичальникам у випадку виникнення фінансових негараздів та неможливості вчасно сплачувати кредити уникнути можливих штрафів та погіршення кредитної історії.