Якщо ви хочете взяти позику при поганій кредитній історії, це може бути непростим завданням. Наявність неодноразових прострочень за кредитами на кілька днів або навіть тиждень – це ще не так проблемно. Проте якщо були затримки оплати за кредитною угодою кілька разів, і якщо тривали вони понад місяць, то розраховувати на схвальне рішення банку щодо подальшого кредитування буде вкрай складно. Ще складніше становище виникає в тому випадку, якщо позичальник затягнув оплату за кредитом на декілька місяців, і якщо платежі за його заборгованістю з нього стягувало колекторське агентство. Тим не менш, навіть із таких ситуацій є вихід – із цієї статті ви дізнаєтеся, як оформити мікрокредит з поганою кредитною історією в Україні.

Позика з поганою кредитною історією

Де взяти кредит за наявності поганої кредитної історії та прострочень?

Якщо ви вже намагались взяти позику при поганій кредитній історії в різних банківських установах і всюди отримували відмову, можете спробувати отримати кредит в більш лояльних до кредитного досьє фінансових організаціях – МФО. Вони запропонують вам оформлення заявки в режимі онлайн та отримання коштів за 20 хвилин цілодобово. При цьому не вимагатиметься надання довідок про доходи, виписок із трудових книжок тощо. Чому такі організації займаються видачею кредитів онлайн навіть заявникам із поганими кредитними історіями?

Річ у тім, що такі компанії діють за продуманими схемами. Спершу позичальники можуть отримати відносно малі суми коштів під досить високі відсотки. Тобто такі компанії страхують ризики високими відсотковими ставками. Однак, чимало МФО, навпаки, можуть запропонувати оформлення онлайн позики клієнтам з наявністю поганої кредитної історії під 0,01%. Але якщо у вас дуже погана кредитна історія, то на безвідсотковий мікрокредит розраховувати не варто. Терміни користування такими кредитними пропозиціями в більшості випадків короткострокові – від двох тижнів до тридцяти днів.

Отже, взяти позику онлайн в мікрофінансових організаціях України при наявності поганої кредитної історії краще за такою схемою:

  1. При першій позиці оформляйте відносно невелику суму. Оформіть заявку в одному з сервісів онлайн кредитування, обравши якнайбільш прийнятні для вас умови кредиту – строк, суму, а також процентну ставку.
  2. Повертайте борг своєчасно. Дострокову сплату кредиту деякі МФО можуть розцінювати негативно, але і в останній день сплачувати борг небажано. Тож краще вносити платежі за 1-2 дні до закінчення терміну.
  3. Подайте ще одну заявку, але на більшу суму коштів. Скоріш за все, кредитор схвалить її досить швидко як добросовісному платникові.

З кожною новою угодою МФО буде підвищувати вам ліміти, зменшувати процентні ставки, і ймовірно розширювати строки кредитування. Чимало організацій пропонують своїм VIP-клієнтам позики на строк до одного року. Причому видають такий кредит без будь-яких перевірок кредитних історій, оскільки МФО вже має до вас певну довіру. Окрім цього, кредитор передає інформацію до бюро кредитних історій, яке збирає дані щодо платоспроможності позичальників. Завдяки цьому ваша кредитна історія покращується, а кредитний рейтинг – підвищується. Ймовірно, в майбутньому з вами матимуть бажання співпрацювати навіть банки, адже ви сформуєте собі репутацію сумлінного платника.

Переваги і недоліки онлайн позик з поганою кредитною історією в МФО

Оформити онлайн кредит в мікрофінансовій організації значно простіше, ніж отримати готівкову позику з поганим кредитним досьє в стандартному банку. Вам не доведеться відвідувати відділення фінустанови, а потім тривожно очікувати рішення банку в офісі. Якщо ви бажаєте отримати позику на карту в МФО, ви обов’язково маєте врахувати ключові плюси і мінуси таких продуктів. Кредити, які видають зразу ж без розгляду і очікування, зазвичай, мають такі переваги:

  • Швидке оформлення і отримання грошей;
  • Видача коштів онлайн на банківську карту;
  • Не потрібно збирати пакет документів;
  • Можливість покращити своє погане кредитне досьє;
  • Кредити видають цілодобово і без вихідних;
  • Широкий вибір варіантів внесення платежів.

Проте, якщо ви маєте намір взяти позику онлайн з поганою кредитною історією, то неодмінно врахуйте основні недоліки таких кредитів:

  • Високі відсотки;
  • Короткі строки кредитування;
  • Невеликі суми позик.

Мікропозика – найкраще рішення, якщо у вас негативна кредитна історія і низький кредитний рейтинг. Можливо, більшість МФО не запропонують вам супервигідні умови, скоріш за все це буде сума до 5 тисяч гривень строком на 7-20 днів під 2-3% в день. Але все ж таки ви отримаєте гроші, а якщо вчасно повернете позику, то зможете виправити свою погану кредитну історію і в майбутньому розраховувати на більш приємні умови.