Банки нечасто видають кредити без поручителів. Їм потрібні додаткові гарантії, щоб знизити ризик неповернення. А ось МФО більш лояльні до бажаючих оформити у них позику. Деяким компанія досить паспорта та ІПН, банківської картки та декілька телефонів контактних осіб.

Кредит без контактних осіб

Контактні особи – це найближче оточення потенційного позичальника. Його родина, родичі, друзі, сусіди, колеги. До них співробітник МФО телефонуватиме, якщо ситуація із поверненням кредиту вийде з-під контролю.

Не потрібно плутати поняття "поручитель" та "контактна особа". Це різні речі та зовсім різний рівень відповідальності. На відміну від поручителя, контактна особа не підписує договір і навіть в усній формі не дає жодної згоди, а тому немає жодних зобов'язань перед МФО.

У яких випадках МФО телефонуватиме контактній особі?

Як правило, мікрофінансові організації не перевіряють номери, які вказані як контактні. Лише 2-3% компаній передзвонюють контактним особам. Багато МФО не телефонують навіть позичальнику при видачі кредиту. Але в деяких ситуаціях варто чекати на дзвінок:

  1. Позичальник змінив номер телефону.
  2. Позичальник порушує графік погашення.
  3. Позичальник не відповідає на дзвінки.
  4. Позичальник надав неправдиві дані.

Часто трапляється, що саме контактна особа приймає на себе весь удар по простроченому кредиту. Йому можуть дзвонити в будь-який час дня і ночі, не переживаючи з приводу ввічливості. Розмови з колекторами часто носять не особливо привітний характер, приносячи в життя цієї людини безліч неприємних та стресових моментів.

Оформлення кредиту на картку без контактних осіб

Як уже говорилося вище, у банку такий кредит отримати не можна. І навіть якщо під час заповнення заявки банк не вимагає в анкеті вказати контактні телефони, потім служба безпеки банку легко вийде на потрібних людей. Соціальні мережі сьогодні розвинені настільки, що маючи бажання, у них можна знайти всю потрібну інформацію.

У мікрофінансових організаціях можна обійтися без поручителів і в окремих випадках без вказівки контактних осіб. Оформляється позика не виходячи з дому через інтернет. З документів знадобиться паспорт та ІПН. А також необхідна банківська карта, на балансі якої є мінімум 3 гривні, та мобільний телефон. Цього достатньо, щоб взяти мікропозику до 25 000 за 30 хвилин.

Як отримати онлайн позику без контактних номерів?

1.Виберіть компанію, яка видає кредити без контактних осіб.

2.Перейдіть на сайт МФО та виберіть умови кредитування на калькуляторі.

3.Заповніть анкету клієнта, вказавши всю необхідну інформацію про себе.

4.Прикріпіть скани документів, якщо цього вимагає мікрофінансова організація.

5.Прив'яжіть банківську картку та подайте заявку на позику.

6.Підпишіть договір та отримайте кошти протягом 2-3 хвилин.

На сьогоднішній день оформити онлайн кредит без контактних осіб дозволяють такі мікрофінансові організації України, як Mycredit, Creditplus, Lovilave, Alexcredit та Clickcredit.