Умови кредитування відрізняються у різних МФО, але у всіх є загальне правило: клієнт може отримати лише одну позику. Другу може бути видано лише після погашення першої. Але що робити, якщо суми однієї виданої мікропозики недостатньо для покриття поточних потреб? Чи можна взяти в інших мікрофінансових організаціях? І скільки мікрокредитів реально взяти одразу на одну картку? Спойлер: можна. Відомі випадки, коли люди мали більше 30 активних кредитів у МФО.

Яку кількість мікропозик на одну картку можна отримати одночасно?

Дві і більше мікропозики — чи вдасться отримати на одну карту одночасно?

Явної заборони на одноразове отримання кількох кредитів немає. Мікрофінансова компанія, ухвалюючи рішення про схвалення заявки, ключовим критерієм вважає платоспроможність. За низької платоспроможності компанія просто відмовить у видачі людині другого кредиту. Адже ризикувати грошима ніхто не хоче. МФО використовують для перевірки потенційного позичальника всі доступні дані про нього, які містяться в базі бюро кредитних історій. Також вони оцінюють ризики невиплати позичальниками позик.

Якщо ви хочете отримати позику на одну картку одночасно в кількох мікрокредитних організаціях, в першу чергу варто замислитися: чи зможете повернути ці гроші? Як? На ці питання повинен відповісти кожен потенційний позичальник. Віддавати доведеться основну суму боргу + відсотки. Людям, які планують отримати більше однієї позики відразу, важливо знати: МФО має свою базу кредитних історій, дані в якій постійно оновлюються. Якщо платоспроможність потенційного позичальника низька або він є власником негативної кредитної історії, його звернення в кілька мікрофінансових організацій може бути сприйнято як шахрайські дії. Доцільно звернутися до кількох МФО одночасно у таких випадках:

  1. З метою отримання великої грошової суми.
  2. Для порівняння двох та більше варіантів.
  3. При побоюванні, що у кредиті відмовлять.

Скільки ж мікропозик одночасно можна отримати?

Головні фактори, на які МФО звертають увагу при схваленні позик, – це якість кредитної історії та платоспроможність позичальників. В отриманні кредиту не буде відмовлено, якщо клієнт:

  • Не допускав і не допускає прострочень під час виплати кредитів.
  • Поточні мікрокредити погашає своєчасно.
  • Має дохід, який дозволяє виплачувати без затримок одразу кілька позик.

Таким чином, на одну картку одночасно позичальник може отримати ту кількість позик, яку дозволяє його платоспроможність. Наприклад, при заробітку 10 000 - 15 000 грн можна отримати більше одного кредиту і витрачати на погашення трохи більше 50% від суми доходу. При цьому слід розуміти, що значення має не лише кількість активних позик, а й загальна сума боргових зобов'язань за ними. Десять мікропозик по 500 гривень чи дві по 15 000. Погодьтеся, різниця є?