З'явилася нова можливість підтвердження особи під час оформлення кредиту у мікрофінансовій організації. Для цього тепер можна скористатися додатком Дія. Пройти верифікацію через цей сервіс дозволяють деякі МФО. Подача заявки на мікропозику займає близько 5 хвилин, при цьому не потрібно надавати фото документів та проходити додаткові перевірки. Сьогодні ми розповімо детально, як отримати онлайн кредит через Дія.

Мікропозика через Дію

Ідентифікація у мікрофінансових організаціях через Дія

З 30 жовтня 2020 року, після набрання чинності постанови №107 НБУ, всі МФО в обов'язковому порядку повинні здійснювати перевірку особи позичальника перед видачею кредиту. Національний банк України запропонував декілька моделей ідентифікації, основними стали BankID та селфі з паспортом. Однак деякі мікрофінансові компанії з кінця 2020 року почали практикувати ще один спосіб – електронний сервіс державних послуг Дія.

Як раніше відбувалося подання заявки? Позичальник проходив на сайті процес реєстрації, вказуючи дані паспорта, ІПН та іншу необхідну інформацію про себе. Після цього надавав скани чи фотографії українського паспорта, а деякі мікрофінансові організації додатково вимагали фото з паспортом у руках. Далі потрібно було надіслати заявку на розгляд та дочекатися відповіді. Якщо позику схвалено – підписати кредитний договір та отримати гроші на картку.

Що змінилося? Відпала потреба фотографувати сторінки паспорта, а також вписувати дані документа, оскільки інформація автоматично підтягується через Дію. Підтвердження особи в МФО за допомогою застосунку Дія займає мінімум часу: кілька кліків – і все готово. Дане нововведення істотно спрощує подачу заявки, прискорює процес отримання мікропозики. Компанії, у свою чергу, з великою довірою ставляться до таких позичальників, а тому ймовірність відмови стає нижчою.

Що потрібно для ідентифікації через додаток Дія?

На смартфоні треба встановити додаток Дія та пройти реєстрацію одним із чотирьох запропонованих способів: BankID, закордонний паспорт, ID-карта або Дія.Підпис. Найбільш простим та поширеним варіантом є реєстрація через Банк Айді. Для цього достатньо бути клієнтом одного з банків України. Слід зазначити, що сервісу особиста інформація надходить у зашифрованому вигляді, а для формування копій документів обов'язково потрібна згода позичальника.

Переваги отримання позики в МФО через Дію?

Коли позичальник має можливість пройти ідентифікацію за допомогою Дія, доцільно використовувати даний спосіб для подання заявки на отримання кредиту. І ось чому:

  1. Збільшуються шанси на схвалення заявки.
  2. Значно зменшується час оформлення кредиту.
  3. Не потрібно завантажувати фото документів та робити селфі.
  4. Відсутні дзвінки родичам та додаткові перевірки.
  5. Можна отримати позику, навіть якщо немає документів із собою.

Відсутність під рукою документів або можливості сфотографувати паспорт більше не є перешкодою для отримання онлайн позики. Додаток Дія допомагає у цьому. Припустимо, ви побачили у магазині вигідну акцію на товар, який хочете купити, але потрібної суми на покупку немає. Ви можете пройти ідентифікацію через програму Дія і в пару кліків отримати кредит у будь-якій точці країни.

Наприкінці 2020 - початку 2021 ідентифікація через Дію стала доступною в декількох мікрофінансових організаціях: Miloan, Ccloan, Mister Cash, Moneyveo, CreditKasa. Проте вже навесні 2021 року інтеграція зупинилася і всі МФО були від'єднані від сервісу Дія. Причина банальна – шахраї, які вигадали нову схему оформлення кредитів на чужі документи, використовуючи додаток. Альтернативою на сьогодні є ідентифікація через BankID.