Програма лояльності в МФО – це багаторівнева система знижок, бонусів та покращених умов кредитування для постійних клієнтів. Якщо безвідсотковий кредит потрібний для того, щоб залучити нових клієнтів, то програми лояльності створені для утримання користувачів, які вже користувалися послугами сервісу. І чим більше оформлених позик у мікрофінансовій організації, тим вигідніші умови. Однак, є вони далеко не у всіх компаній. На цій сторінці ознайомимося з програмами лояльності популярних МФО України: Moneyveo, Creditplus, Alexcredit.

Програми лояльності МФО України

Програма лояльності Moneyveo

У мікрофінансовій організації Манівео програма лояльності називається "Рівні лояльності". Беруть участь у ній автоматично всі клієнти компанії, які оформили хоча б одну позику. Якщо прокачати свій рівень до максимуму, можна отримати знижку на відсоткову ставку розміром 50%. Усього 6 рівнів у цій програмі:

  • Перший – знижка 2.5%
  • Другий – знижка 10%
  • Третій – знижка 20%
  • Четвертий – знижка 30%
  • П'ятий – знижка 40%
  • Шостий – знижка 50%

Щоб підвищити свій рівень, потрібно вчасно сплачувати кредити без прострочок. Чим більше закритих мікропозик, тим вищий рівень. При цьому кількість набраних балів залежить від суми та строків кредитів. Відповідно, чим більше суми та терміни, тим швидше користувач підніметься на наступний рівень.

Великою перевагою Moneyveo варто вважати сумування знижок за програмою лояльності з промокодами, що є величезною рідкістю у сфері мікропозик. Наприклад, якщо ви досягли 6 рівня лояльності та використали промокод зі знижкою 60%, то оформити мікрокредит зможете із процентною ставкою 0.50% на день, і це неймовірно вигідні умови на ринку. Та й загалом Манівео має найкращу програму лояльності серед усіх українських МФО.

Програма лояльності Creditplus

Клієнти мікрофінансової організації Кредитплюс можуть розраховувати на знижку до 25% за програмою лояльності. Для того, щоб отримати найбільшу знижку, необхідно закрити 5 кредитів. Усього три рівні у ній:

  • Silver – знижка 5%
  • Gold – знижка 15%
  • Vip – знижка 25%

Досить простенька і не найвигідніша програма лояльності у сервісу Creditplus, оскільки максимальна знижка досягає всього 25%. При використанні промокодів знижки не сумуються. А враховуючи те, що промо-коди можна знайти до мінус 50% і вище, ця програма втрачає всякий сенс і цінність.

Програма лояльності Alexcredit

Має свою програму лояльності також компанія Алекскредит. Персональний рейтинг клієнта у цій програмі впливає не лише на знижку, а й на максимальну суму кредиту. Учасниками стають усі користувачі, які оформили мікропозику від 1500 гривень щонайменше на 10 днів. Чим більше закритих вчасно кредитів, тим вищий рейтинг. Тут шість рівнів:

  • Початковий – до 10 000 зі знижкою 10%
  • Бронзовий – до 12 000 зі знижкою 15%
  • Срібний – до 12 000 зі знижкою 20%
  • Золотий – до 15 000 зі знижкою 25%
  • Платиновий – до 15 000 зі знижкою 30%
  • Діамантовий – до 18 000 зі знижкою 40%

Дуже непогана програма лояльності в Alexcredit, яка дозволяє клієнтам отримати максимальну знижку 40%. А оскільки стандартна відсоткова ставка для повторних кредитів у цій МФО трохи нижча, ніж у конкурентів, то отримуємо досить непогані умови.

Переваги програм лояльності для МФО та позичальників

Хороша програма лояльності утримує постійних клієнтів, змушуючи їх зробити вибір на користь вже перевіреної мікрофінансової компанії, яка пропонує вигідні умови кредитування із гарною знижкою. Сервіс втрачає прибуток через знижку, але в довгостроковій перспективі отримує більше, оскільки багато хто повертається за мікрокредитом знову і знову. При цьому намагаючись віддати вчасно, щоб не втратити хороші умови. Для клієнтів, очевидно, це можливість зменшити відсотки по онлайн кредиту і заплатити менше. Схема, за якою задоволені всі.

На жаль, програми лояльності у сфері мікрофінансових організацій відходять у минуле та замінюються промокодами. Багато компаній за останні кілька років закрили подібні програми, наприклад Mycredit, Є-гроші та Sos Credit. Промо-коди, безперечно, виграють у програм лояльності, проте не можна їх назвати повноцінною заміною, скоріше альтернативою. Все-таки це трохи різні системи заохочення для постійних клієнтів. Промо-коди потрібно шукати, а знижки за програмою лояльності позичальник отримує постійно. Іноді кредит потрібно отримати дуже терміново, часу на пошуки промокодів немає, і в такому разі виграє МФО із найкращими знижками за програмою лояльності.

Програми лояльності мікрофінансових організацій України – це один із різновидів акцій, за допомогою якого можна вигідно оформити кредит та заощадити на відсотках. Якщо ви хочете брати мікрокредити з розумом, то обов'язково придивіться до такої опції, але не забувайте і про інші акції: кредити під 0%, промокоди та різні спеціальні пропозиції.